
Suroviny
2,5 litru polévky
- 750 g předvařených hovězích drštěk
- 100 g uvařeného uzeného masa
- 60 g slaniny
- 1 cibule
- petrželka nebo libeček
- 2 stroužky česneku
- 6 baby mrkviček
- 50 g hladké mouky
- vývar z drštěk
- pepř
- sůl
- chilli paprička
- 2 PL sušených rajčátek
- gulášová paprika
Postup přípravy receptu
-
Dobře očištěné a v teplé vodě proprané předvařené hovězí dršťky nakrájíme na menší kousky a dáme povařit, nejlépe do tlakového hrnce.
-
Vodu po dovaření ještě osolíme a vše přecedíme, měkké dršťky zchladíme studenou vodou.
-
V druhém hrnci si rozškvaříme slaninku, pokrájenou na malé kostičky, na ni dáme zpěnit červenou gulášovou papriku a pokrájenou cibuli, 2 lžíce nakrájených sušených rajčátek, česnek.
-
Když se všechny suroviny pěkně spojí, pak vše zasypeme hladkou moukou a promícháme.
-
Zalijeme vývarem z drštěk a přidáme baby mrkvičky.
-
Necháme ještě chvíli povařit, aby byly mrkvičky měkké a nakonec už jen přidáme chilli papričku /není nutná, jen pro pikantní chuť/ a zpět vložíme i uvařené drštky, pokrájené uzené maso a polévku dochutíme majoránkou, solí, pepřem, petrželkou nebo libečkem a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Drštková polévka je už zde, i ode mne, a různě, dnes jen přidám postup, který jsem pro změnu vyzkoušela jinak. Teplotu mám pořád, lidičky, ale jíst musím- musíme, něco málo jsem tedy dnes uvařila.