Drožďovomrkvová polévka s mrkvovosýrovými nočky

45
- reklama -

Suroviny

1 sáček sušeného droždí
4 menší mrkve
sušené celerové listí nebo čerstvé celerové listí
kmín
majoránka
sůl
libeček
1/2 zeleninového bujónu
cibule
1 kulička nového koření

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji a lžičce másla. Poté nasypeme sušené droždí a krátce promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme nastrouhanou mrkev(strouhala jsem na jemném i hrubém struhadle), zasypeme lžící hladké mouky a zalijeme vodou.

  3. Poté přidáme bujón, libeček, kmín, celerové listí, nové koření a vaříme. Jakmile nám začne polévka vařit přidáme nočky, lžičku majoránky a vaříme dalších 15 minut. Podle potřeby dochutíme solí.

  4. Mrvovosýrové nočky: 1 mrkev, 5 dkg tvrdého sýru, krupička, vajíčko.

  5. Mrkev a sýr nastrouháme na jemném struhadle. Poté přidáme vejce a sůl a dosypeme dětskou krupičkou takové množství , aby se nám daly tvořit nočky.