- reklama -
Suroviny
- 1 sáček sušeného droždí
- 4 menší mrkve
- sušené celerové listí nebo čerstvé celerové listí
- kmín
- majoránka
- sůl
- libeček
- 1/2 zeleninového bujónu
- cibule
- 1 kulička nového koření
Postup přípravy receptu
-
Cibulku nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji a lžičce másla. Poté nasypeme sušené droždí a krátce promícháme.
-
Přidáme nastrouhanou mrkev(strouhala jsem na jemném i hrubém struhadle), zasypeme lžící hladké mouky a zalijeme vodou.
-
Poté přidáme bujón, libeček, kmín, celerové listí, nové koření a vaříme. Jakmile nám začne polévka vařit přidáme nočky, lžičku majoránky a vaříme dalších 15 minut. Podle potřeby dochutíme solí.
-
Mrvovosýrové nočky: 1 mrkev, 5 dkg tvrdého sýru, krupička, vajíčko.
-
Mrkev a sýr nastrouháme na jemném struhadle. Poté přidáme vejce a sůl a dosypeme dětskou krupičkou takové množství , aby se nám daly tvořit nočky.
Kuchařka: misza