
- reklama -
Suroviny
2-3 litry
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- kousek pórku
- 1/2 malé konzervy hrachu
- 1/2 konzervy kukuřice
- 2 hrsti ovesných vloček
- 1 kostka droždí
- olej
- 1 lžíci Vegety
- 1 kostka zeleninového bujónu
- libeček
- hrst lišek
- petrželka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a mrkev si nakrájíme nadrobno, cibulku usmažíme na oleji do sklovita, přidáme vločky, trochu je osmahneme, dáme rozdrobené droždí a mícháme až se rozpustí a začne vonět, tak vhodíme pokrájenou mrkev s libečkem.
-
Po chvíli zalijeme vodou se zeleninovým vývarem a uvaříme, až je všechno měkké a přidáme ještě hrášek i s vodou a kukuřici bez vody.
-
Chvíli povaříme, dosolíme a ozdobíme petrželkou, nebo pokrájeným libečkem.
Poznámka od kuchařky
Dělám jí léta a moc nám chutná, někdy dávám směs hub(dneska jsme našli jen lišky) a nebo taky úplně bez hub. Dělávám tak 2 litry polévky a této dělám jednou tolik=4 litry!
Kuchařka: Bibinka