
- reklama -
Suroviny
- 1 kostka droždí (42 g)
- 2 lžíce oleje
- 1 velká mrkev
- 150 g Tofu
- sůl
- pepř
- vývar nebo voda
- sojová omáčka
- pažitka
- medvědí česnek
- jarní cibulka s natí
- (Je na každém z nás, kolik kostek droždí a mrkve dává, toto množství je na cca 1000 ml vody).
Postup přípravy receptu
-
Na oleji speníme kocku droždia, pridáme očistenú nastrúhanú mrkvu.
-
Chvíľu spolu restujeme, zalejeme vodou – vývarom, pridáme tofu, z ktorého sme vytlačili vodu a pokrájali na kocky.
-
Osolíme, okoreníme, dáme sójovku a cca 10 min. varíme.
-
Do hotovej polievky vsypeme vňate – medvedí cesnak, pažítka a pod.
Poznámka od kuchařky
Polievka je rýchla, chutná a plná vitamínov. Samozrejme, zachutí iba milovníkom droždia.
Kuchař: magdalenka