
Suroviny
cca 38 ks
- 1 plátek másla 1 cm silný
- 1 malá cibule
- 1 kostka droždí (42 g)
- 1 lžička granulovaného česneku
- 1 sklenička mléka
- ½ skleničky strouhanky
- (1 sklenička=1dl)
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku na rozehřátém másle orestujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli.
-
Přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání necháme rozpustit. Když se začne mírně přichytávat k okrajům kastrůlku, přidáme mléko, promícháme a necháme přejít varem.
-
Odstavíme ze sporáku, přidáme česnek, sůl a strouhanku a umícháme těstíčko ne moc tuhé konzistence.
-
Větší talíř navlhčíme vodou, kávovou lžičkou nabíráme z kastrůlku těstíčko a klademe na talíř menší hromádky.
-
Z nich mezi navlhčenými dlaněmi tvarujeme knedlíčky o průměru cca 2 cm (vařením trochu nabudou), ty pak hromadně zaváříme ve vývaru 5-8 minut, než vyplavou.
Poznámka od kuchařky
Knedlíčky se hodí do zeleninového, kuřecího, ale i do uzeného vývaru. Chutnají (alespoň u nás doma) také samostatně, polité osmaženou cibulkou a slaninou.









