Drožďové knedlíčky – zavářka do polévek

133
- reklama -

Suroviny
cca 38 ks

1 plátek másla 1 cm silný
1 malá cibule
1 kostka droždí (42 g)
1 lžička granulovaného česneku
1 sklenička mléka
½ skleničky strouhanky
(1 sklenička=1dl)

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku na rozehřátém másle orestujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli.

  2. Přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání necháme rozpustit. Když se začne mírně přichytávat k okrajům kastrůlku, přidáme mléko, promícháme a necháme přejít varem.

  3. Odstavíme ze sporáku, přidáme česnek, sůl a strouhanku a umícháme těstíčko ne moc tuhé konzistence.

  4. Větší talíř navlhčíme vodou, kávovou lžičkou nabíráme z kastrůlku těstíčko a klademe na talíř menší hromádky.

  5. Z nich mezi navlhčenými dlaněmi tvarujeme knedlíčky o průměru cca 2 cm (vařením trochu nabudou), ty pak hromadně zaváříme ve vývaru 5-8 minut, než vyplavou.

Poznámka od kuchařky

Knedlíčky se hodí do zeleninového, kuřecího, ale i do uzeného vývaru. Chutnají (alespoň u nás doma) také samostatně, polité osmaženou cibulkou a slaninou.