
- reklama -
Suroviny
1 – 2 porce
- 30 g másla
- 1/2 menší cibule
- 50 g droždí
- 100 ml mléka
- sůl
- 1 žloutek
- asi 20 g strouhanky
- sekaná petrželka
Postup přípravy receptu
-
Na tuku necháme zesklovatět cibuli a přidáme droždí. Mícháme!!
-
Když se droždí rozpustí začíná u okraje hnědnout a voní. Změní konzistenci, vytvoří se vám hrudka oddělená od tuku a v tomto okamžiku jej zalijeme mlékem, osolíme a chvilku provaříme.
-
Odstavíme z plotýnky a vmícháme čerstvý žloutek, na zahuštění trošku strouhanky. Kdo má rád, může přidat sekanou petrželku. Pomazánka je výborná, jak teplá tak studená namazaná na čerstvý chléb.hodně zasytí.
Poznámka od kuchařky
Toto množství je opravdu na vyzkoušení a ochutnání.
Pokud ji dělám, tak už jen ze 400 g droždí, je nutné si ale vyhlédnout kamenný obchůdek, či mlékárnu kde droždí na váhu ještě prodávají. V supermarketech nekoupíte!
Kuchařka: jar11









