- reklama -
Suroviny
- 2 kostky droždí
- 1 cibuli
- 5 dkg másla
- 4 PL ovesných vloček
- 2 vejce
- libeček
- 1,5 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
- pepř
- sůl
- šunka
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo a zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání ho necháme rozpustit.
Když začně droždí vonět, přidáme rozklepnutá vejce a mícháme, dokud neztuhnou. -
Přilijeme vývar, přidáme ovesné vločky, libeček, mletý pepř, dobře promícháme a vaříme 8-10 minut, resp. až budou vločky měkké. Ke konci varu přidáme na nudličky nakrájenou šunku a pažitku.
Poznámka od kuchařky
Většinou dělávám drožďovou polévku se zeleninou, kterou jsem momentálně doma neměla, tak jsem udělala tuto jednoduchou, rychlou a i tak chutnou polévku.
Kuchařka: radiator