Drožďová polévka s dýni a kapáním

40
- reklama -

Suroviny

250-300 g dýně Hokaido
1 cibule
2-3 stroužky česneku
kostka droždí
řapík celeru
lžíce másla
špetka pálivé papriky
sůl
čerstvě mletý pepř
zeleninový vývar cca 1200 ml
snítka tymiánu (nemusí být)
Kapání:
1 vejce
1 lžíce vody
2 lžíce hladké mouky
sušený nebo čerstvý libeček
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme droždí a necháme rozpustit. Když se droždí rozvoní, přisypeme papriku, nakrájenou dýni a celer na kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Zalijeme vývarem, přidáme sůl a tymián. Vaříme cca 20 minut, do změknutí dýně. Mezitím připravíme kapání smícháním všech surovin.

  3. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Připravíme mikrotenový sáček a čistý hrnek. Sáček dáme rohem do hrnku a vlijeme kapání. Naplněný sáček vezmeme nad polévku, ustřihneme malý růžek a lijeme tenké proužky do vroucí polévky.

  4. Polévku dochutíme čerstvě mletým pepřem, případně solí. Podáváme s kopečkem zakysané smetany.