- reklama -
Suroviny
- 250-300 g dýně Hokaido
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- kostka droždí
- řapík celeru
- lžíce másla
- špetka pálivé papriky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- zeleninový vývar cca 1200 ml
- snítka tymiánu (nemusí být)
- Kapání:
- 1 vejce
- 1 lžíce vody
- 2 lžíce hladké mouky
- sušený nebo čerstvý libeček
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme droždí a necháme rozpustit. Když se droždí rozvoní, přisypeme papriku, nakrájenou dýni a celer na kousky.
-
Zalijeme vývarem, přidáme sůl a tymián. Vaříme cca 20 minut, do změknutí dýně. Mezitím připravíme kapání smícháním všech surovin.
-
Polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Připravíme mikrotenový sáček a čistý hrnek. Sáček dáme rohem do hrnku a vlijeme kapání. Naplněný sáček vezmeme nad polévku, ustřihneme malý růžek a lijeme tenké proužky do vroucí polévky.
-
Polévku dochutíme čerstvě mletým pepřem, případně solí. Podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Kuchařka: mika59