- reklama -
Suroviny
2 porce
- 40 g másla
- 1 cibule
- 2 kostky droždí (2×42 gramů)
- 80 g dušené šunky (nebo zauzené, od kosti…)
- 2 velká vejce (nebo 3 menší)
- 50 g nakládaných okurek
- cca 2 lžičky plnotučné hořčice – dle chuti
- 140 g pomazánkového másla
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Na másle či sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova a poté na ní rozdrobíme obě droždí, které za občasného promíchání necháme pozvolna rozpustit.
-
Pak přidáme vejce, která osolíme a opepříme a za stálého míchání je necháme srazit.
-
Vaječnou směs necháme zchladnout a pak do ní přidáme na jemno pokrájenou šunku s okurkou, hořčici, pomazánkové máslo a případně dosolíme či opepříme.
-
Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem, čerstvou zeleninou dle chuti.
Kuchař: recepty73