Drobné ovoce ve vlastní šťávě

123
- reklama -

Suroviny

rybíz
maliny
josta (kříženec černého rybízu a angreštu)
krystalový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Umyté a odstopkované ovocie skladáme do fľaštičiek vo vrstvách, každú vrstvu posypeme 1 lyžicou cukru ( ovocie, 1 lyžica cukru, ovocie, 1 lyžica cukru, ovocie, 1 lyžica cukru ).


    Zobrazit celý recept

  2. Do 3 dl fľaštičky dávam 3 lyžice kryštálového cukru.

  3. Fľaštičky uzavrieme a sterilizujeme 20 minút od bodu varu ( streilizujem vo vodnom kúpeli ).

Poznámka od kuchařky

Ak sa počas sterilizácie cukor nerozpustí úplne, roztopí sa po pár dňoch, nie je to na závadu.

Drobné ovocie obsahuje vysoké percento vody, je zbytočné vodu pridávať.

Takto zavarené ovocie sa výborne hodí na pudingy, zmrzlinu a pod., ale aj ako ostatné kompóty.

Výborné je, ak namiešame rôzne druhy ovocia do jednej fľaštičky.