
Suroviny
na velký hluboký plech
- Drobenka:
- 450 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 150 g moučkového cukru
- 100 g strouhaného kokosu
- 250 g změklé Hery nebo másla
- 3 lžíce rumu – není nutný
- cca 1 lžíce kakaa – dle barvy
- mléko, je-li třeba
- Kokosová náplň:
- 500 -750 g měkkého tvarohu
- 150 g cukru krupice
- 50 g strouhaného kokosu
- 3 lžíce vanilkového pudinku
- 3 lžíce rumu – není nutný
- 300 ml mléka
- 2 vejce
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na drobenku dáme do větší mísy a užmouláme mezi prsty drobenku. Pokud je třeba, přidáme po lžičkách mléko nebo naopak trochu mouky (záleží na druhu změklého tuku, který použijeme).
-
Všechny ingredience na kokosovou náplň dáme do mísy (žloutky, mléko, tvaroh…) a dobře rozmícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pokud máme hodně rádi tvaroh, můžeme dát klidně o jeden víc.
-
Drobenku rozdělíme na dvě části (jednu o hrst větší). Do jedné části (té o hrst větší) přidáme kakao (dle barvy) a drobenku s ním obarvíme, ještě krátce prožmouláme a rovnoměrně rozsypeme na plech vyložený pečícím papírem.
-
Na kakaovou drobenku opatrně rovnoměrně nalijeme kokosovou náplň, kterou pak posypeme zbylou světlou drobenkou.
-
Dáme péct do předehřáté trouby (170 stupňů) asi na 45 minut. Pečeme do ztuhnutí koláče a zrůžovění povrchu.
-
Koláč krájíme po vychladnutí, můžeme před podáváním pocukrovat. Pokud budete koláč krájet druhý den, bude proleželý a vláčnější.