Drobenkový koláč s tvarohem

171
- reklama -

Suroviny
9 porcí

230 g pohankové mouky
20 g karobu (nebo kakaa)
80 g třtinového cukru
100 g másla
1/2 prášku do pečiva
Náplň :
250 g tvarohu ve vaničce
3 lžíce vanilkového pudinku
mléko na zředění
ovoce dle chuti (čerstvé i kompotované):
jahody
meruňky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme drobenku. Do mísy si dáme všechny sypké ingredience se změklým máslem a ručně mezi prsty zpracujeme. 2/3 takto připravené drobenky vložíme do pečícím papírem vystlané formy a lehce přitlačíme. Zbytek drobenky si odložte.


    Zobrazit celý recept

  2. Do mísy si dáme tvaroh, 3 lžíce pudinku a mlékem naředíme tak, aby tvaroh nebyl moc tuhý (použijeme přibližně 80 ml mléka). Kdo používá kompotované ovoce, může tvaroh naředit ovocnou šťávou místo mléka. Náplň vylijeme na drobenku v pekáčku a lehounce rozetřeme.

  3. To vše zasypeme pokrájeným ovocem, já mám vyzkoušeno s jahodami a meruňkami. Vše zasypeme zbytkem drobenky, kterou jsme si odložili. Dáme péci do trouby na 170°C a pečeme zhruba 30 minut.

Poznámka od kuchařky

Na uvedené množství surovin jsem použila plech velikosti 24×24 cm, celkem bylo 9 větších kousků.

Moučník chutná nejlépe až druhý den, kdy je odleželý a vláčný.