Drobenkový jablečný koláč

85
- reklama -

Suroviny
6 porcí

2 hrnky hladké (celozrnné) mouky
1 hrnek cukru (třtinového)
1 hrnek másla
3 lžičky skořice
špetka mletého zázvoru
špetka mletého muškátového oříšku
2 lžíce citronové šťávy
6 velkých jablek

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse si smícháme mouku, cukr, máslo a skořici. Rukama utvoříme drobenkové těsto. 2/3 těsta napěchujeme na dno koláčové formy.

  2. Jablka si oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme s kořením a citronovou šťávou. Poklademe na těsto a zasypeme zbylou drobenkou.

  3. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C asi 1 hodinu a 15 minut.

Poznámka od kuchařky

Tento koláč je dle mých strávníčků ten nejlepší koláč ze všech. Tak posuďte sami.