Drobenkové řezy s jablky

107
- reklama -

Suroviny

Drobenka:
450 g másla
800 g polohrubé mouky
2 kypřící prášky do perníku
400 g cukru krupice
Náplň:
9 menších jablek
2 zakysané smetany (s větším podílem tuku, jsou hustější)
2 bílé jogurty
2 lžíce medu
1 vanilkový pudinkový prášek
2 vanilkové cukry

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla, cukru a prášků do perníku si vytvoříme drobenku. 3/4 drobenky namačkáme na dno velkého plechu s vyšším okrajem a pořádně „umačkáme“.

  2. Zakysanou smetanu smícháme s jogurty a medem a dobře vmícháme pudinkový prášek. Natřeme na drobenku a na tuto náplň rovnoměrně rozsypeme vanilkové cukry.

  3. Jablka si oloupeme a nastrouháme nadrobno. Navrstvíme je na náplň a hustě zasypeme zbytkem drobenky. Dáme péct do trouby na 200°C na 25 minut na spodek a na 15 minut zvrchu.

Poznámka od kuchařky

!!! Množství surovin je jen orientační, dělala jsem „od oka“ na velký plech, takže je možné, že budete muset někde něco přidat nebo ubrat!

Recept mám od kolegyně z práce.