Drbanice – jihočeský knedlík

110
- reklama -

Suroviny

8 středně velkých syrových brambor
4 středně velké vařené brambory – vařím si je o den dříve
2 hrsti krupičky
2 hrsti hrubé mouky
půl lžíce másla nebo oleje
sůl
2 nakrájené rohlíky

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory nastrouhat a vymačkat.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidat nastrouhané vařené brambory a ostatní suroviny.

  3. Vše dobře promíchat – těsto se nesmí lepit (přidat hrubou mouku).

  4. Kulaté knedlíky (trochu větší než tenisový míček) dobře zmáčknout, obalit v hrubé mouce a vařit cca 30 minut.

Poznámka od kuchařky

Vhodné jsou k uzenému nebo pečenému masu.

Knedlíky jsou dobré i druhý den – nakrájené na kousky a ohřáté na másle, k tomu mléko a je výborná večeře.