- reklama -
Suroviny
- 8 středně velkých syrových brambor
- 4 středně velké vařené brambory – vařím si je o den dříve
- 2 hrsti krupičky
- 2 hrsti hrubé mouky
- půl lžíce másla nebo oleje
- sůl
- 2 nakrájené rohlíky
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory nastrouhat a vymačkat.
-
Přidat nastrouhané vařené brambory a ostatní suroviny.
-
Vše dobře promíchat – těsto se nesmí lepit (přidat hrubou mouku).
-
Kulaté knedlíky (trochu větší než tenisový míček) dobře zmáčknout, obalit v hrubé mouce a vařit cca 30 minut.
Poznámka od kuchařky
Vhodné jsou k uzenému nebo pečenému masu.
Knedlíky jsou dobré i druhý den – nakrájené na kousky a ohřáté na másle, k tomu mléko a je výborná večeře.
Kuchařka: jirholu