- reklama -
Suroviny
4 špízy
- 300-400 g vepřové plece
- Marináda:
- 5 lžiček hořčice
- 5 lžiček Harissy
- 1 lžička koření Krkovička s česnekem
- 5 stroužků česneku
- 1 lžíce olivový olej
- 1/4 lžičky soli
- Dále budeme potřebovat:
- uzenou slaninu podle potřeby
- cibuli podle potřeby
- listy hlívy ústřičné asi 4 kusy
- 250 ml vývaru
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky a mírně je osolíme.
-
V misce umícháme marinádu z hořčice, Harissy, utřeného česneku, olivového oleje, koření Krkovička s česnekem a maso do něj na 12 hodin naložíme. Do marinády můžeme podle vlastního uvážení a chuti přidat i nasekanou čili papričku.
-
Nakrájíme si na kostičky slaninu, cibuli na měsíčky a hlívu na kousky zhruba tak velké, jako sousta masa.
Napichujeme na jehly v pořadí maso, slanina, cibule, hlíva…dokud máme suroviny. -
Špízy naložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a ve vyhřáté troubě pečeme na 190 stupňů zhruba 30 minut. Pak špízy obrátíme a pečeme ještě asi 10-15 minut a podléváme výpekem. Pečeme hlavně podle svých zkušeností s troubou a podle barvy masa.
Kuchařka: JanaDorazinova