
- reklama -
Suroviny
- 300 ml vlažné vody
- 200 g zakysané 16% smetany
- 3 lžičky soli
- 300 g polohrubé mouky
- 100 g žitné mouky
- 100 g celozrnné pšeničné mouky
- pšeničné otruby
- různé vločky
- pšeničné klíčky
- 20 g droždí
- vejce na potření
- lněná semínka
Postup přípravy receptu
-
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program „dort“. Necháme umíchat těsto, pekárnu vypneme a necháme zakrytou asi 30- 40 minut. Těsto krásně nakyne i bez toho, že by pekárna byla spuštěná.
-
Vykynuté těsto rozdělíme na 8 částí a z každé vytvarujeme kulatou žemli. Skládáme je na plech vyložený pečícím papírem, dlaní je trochu zploštíme, potřeme vejcem a posypeme semínky.
-
Pečeme na 170°C asi 25 minut na horkovzduch.
Kuchařka: Danca