
- reklama -
Suroviny
- 6 vajec
- 210 g krupicového cukru
- 240 g hladké mouky
- citronová kůra
- 3 lžíce horké vody
- Možnosti:
- oříškový – 50 g mletých ořechů
- kávový – lžičku mleté kávy
- čokoládový – 40 g kakaa, ale mouky jen 200 g
Postup přípravy receptu
-
Žloutky dáme do mísy od robota, přidáme krupicový cukr, horkou vodu a šleháme tak dlouho, až vznikne světlá hmota . Z bílků ušleháme tuhý sníh. 1/3 sněhu přidáme do našlehané hmoty. Přisypeme ořechy, citronovou kůru a prošleháme. Pomalu zašleháme mouku. Naposledy zlehka vmícháme sníh.
-
Formu vymažeme tukem, na dno dáme vystřižený kruh pečícího papíru, který opatrně potřeme olejem a formu vysypeme polohrubou moukou. Formu naplníme těstem a dáme do studené trouby na první drážku na 165 °C na 55 minut péct dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Upekla jsem korpus a udělala krém. Vnuk si ho sám naplnil a udělal mléčný marcipán a potáhl ke svým dnešním narozeninám.
Kuchařka: Jaromira18