
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 1 balení lázeňských oplatek
- 200 g mascarpone
- 200 g smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce kakaa
- na ozdobu – čokoláda, drcené sušenky apod.
Postup přípravy receptu
-
Do misky na šlehání dáme mascarpone, přilijeme smetanu a přidáme cukr. Vyšleháme hladký hustý krém, přidáme kakao a pár vteřin zašleháme, jen aby se promíchalo. Krém natíráme na oplatky a slepujeme na sebe do spotřebování všech.
-
Hotové můžeme polít čokoládou, natřít lehce krémem a posypat zdobením, drtí sušenek apod.
Dáme na 20 minut do chladu a můžeme hned podávat jako rychlé pohoštění.
Poznámka od kuchařky
Mascarpone mám ráda a ráda ho používám. V případě, že ho zrovna nemáte doma a není čas jít nakoupit, lze ho nahradit Choceňským pomazánkovým máslem bez příchutě.
Kuchařka: Marie Svarcova