Suroviny
- 325 g marcipánové hmoty
- 100 g másla
- 75 g hořké čokolády
- 1 vanilkový cukr
- 8 vajec
- 100 g moučkového cukru
- 125 g polohrubé mouky
- špetka soli
- Na ozdobu:
- 50 g marcipánové hmoty
- 25 g moučkového cukru
- 5 sušených meruněk
- 50 g meruňkové marmelády
- 250 g mléčné čokolády
- 15 g sekaných mandlí
- 30 g hoblinek z hořké čokolády
Postup přípravy receptu
-
Marcipánovou hmotu nakrájíme na malé kousky, přidáme vanilkový cukr, žloutky, sůl a vyšleháme metlami do pěny. Do sněhu z bílků zašleháme cukr. 1/3 sněhu vmícháme do krému, přidáme mouku, opatrně rozpuštěný vlažný tuk a druhou třetinu sněhu. Opatrně promícháme a nakonec přidáme zbylý sníh.
-
Třetinu těsta nalijeme do vymazané dortové formy, posypeme ji polovinou sekané čokolády. Naneseme další třetinu těsta, opět posypeme čokoládou. Poslední vrstvu tvoří zbylé těsto. Dort upečeme v předehřáté troubě na 180 °C.
-
Na ozdoby prohněteme marcipán s moučkovým cukrem. Z hmoty vytvarujeme malé květinky. Vnitřní pestíky vytvoříme z několika meruňkových nudliček.
-
Dort potřeme dobře rozehřátou marmeládou, kterou po zaschnutí přelijeme čokoládovou polevou. Ozdobíme kvítky a čokoládovými hoblinkami. Na strany dortu dáme mandlové lupínky.