- reklama -
Suroviny
10 porcí
- Korpus:
- 3 vejce
- 3 lžíce cukru ( 1 jsem nahradila vanilkovým cukrem)
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1/2 prášku do pečiva
- Krém:
- 1 šlehačka 30%
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 pomazánkové máslo
- 1 (malý smetanový)jogurt (s příchutí vaječného likéru)
- 60 g cukru moučka
- 2 lžičky mandlového aroma
- Poleva:
- 120 g čokolády na vaření
- 40 g másla
- 2 lžíce mléka
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme si žloutky od bílků, z bílků ušleháme pevný sníh. Zbytek surovin (vč. žloutků) ušleháme a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Pečeme na 180°C přibližně 15-20 minut.
-
Na krém si nejprve ušleháme šlehačku se ztužovačem, pak přidáme zbytek surovin, naneseme na vystydlý korpus. Na závěr polijeme připravenou polevou a dáme vychladit do druhého dne do lednice.
Poznámka od kuchařky
Dort jsem dělala do malé dortové formy, do velké bych množství zdvojnásobila.
Kuchař: Lena_H