
Suroviny
- Korpus1:
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 4 vejce
- 240 g cukru moučka
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- potravinové barvy – použila jsem tekuté
- krémy:
- uvařit salko 2,5 hodiny
- máslo
- marcipán:
- 30 dkg moučkového cukru
- 13 dkg sušeného polotučného mléka
- lžíce medu
- lžička oleje
- lžička rumu
- trocha vody
- pár kapek mandlové esence
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme bílky s polovinou cukru (se 120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu.
-
Nakonec vmícháme sníh. Připravíme si 3 mističky, do každé dáme asi 3 lžíce těsta, do kterých přimícháme trošku barvičky – červenou, zelenou a modrou, či dle libosti.
-
Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících, dáme na střed formy jednu lžíci červeného těsta, na to dvě lžíce světlého těsta, na to jednu zeleného, opět dvě světlého, na to jednu modrého, opět světlého.
-
Poté začínáme od začátku s červeným. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta, potom upečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
Dvě vychladlá salka vyšlehám s máslem v hladký krém. Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu.
-
Marcipán: z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.









