
- reklama -
Suroviny
4,1 kg
- Mrkvovo-kokosovo-ořechový korpus:
- 5 vajec
- 1 vanilkový cukr (já si dělám domácí)
- 100 g krupic. cukru
- špetka soli
- 100 g třtinového cukru
- šťáva a kůra z 1 velkého citronu
- 200 g hl. mouky
- 2 lžičky sody, 2 lžičky prdopeč
- 200 ml oleje
- 500 g najemno nastrouhané mrkve
- 150 g jemně mletých vlašských ořechů
- 100 g kokosu
- bílá ganache
- borůvkový džem
- potahovka
- ručně malovaný 🙂
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme bílky se špetkou soli, přišleháme vanilkový a krupicový cukr.
Ušleháme žloutky s třtinovým cukrem, pak přidáme šťávu a kůru z citronu.
Obě směsi opatrně smícháme. Pak přimícháváme mouku, sodu, prdopeč, olej, mrkev, ořechy a kokos. -
Pečeme pomalu 170 – 180 st. C, čas nevím, hlídám, cca 40 min.
Dávám do toho obvykle krém z bílé čokolády, zde jsem dala „jen“ ganache z bílé čokolády a zakysanky. -
Doplněno borůvkami je fakt mňamka. 🙂
Kuchařka: gargulkaD