
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 30 dkg másla
- 15 dkg mletých vlašských ořechů
- 10 dkg cukru
- 45 dkg hladké mouky
- Poleva:
- 18 dkg cukru
- 5 žloutků
- Ozdoba a mazání:
- rybízová marmeláda
- půlky vlašských ořechů vcelku na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Smícháme všechny ingredience na těsto.
Z něj následně vyválíme tenké placky, které standardně vykrájíme kulatým malým vykrajovátkem a upečeme malá kolečka. -
Nejlépe druhý den připravíme vždy tři kolečka, která mezi sebou promažeme rybízovou marmeládou – v přeneseném slova smyslu vznikne malý promazaný dort.
Jakmile jsme ze všech koleček vytvořili trojpatrové dortíčky, připravíme si polevu – vyšleháme z cukru a žloutků krém. -
Tento krém naneseme nejprve na strany dortíčku a nakonec na vrchní část – tu pak odzdobíme půlkou vlašského ořechu (spodní část je bez polevy).
Tímto způsobem nazdobené cukroví pokládáme na připravený tác, na který dávám potravinou fólii. -
Jakmile poleva uschne (cca 3-4 hodiny), je hotovo.
Poznámka od kuchařky
Kuchař: Pankulik