Dortíčky – vánoční cukroví

134
- reklama -

Suroviny
4 porce

30 dkg másla
15 dkg mletých vlašských ořechů
10 dkg cukru
45 dkg hladké mouky
Poleva:
18 dkg cukru
5 žloutků
Ozdoba a mazání:
rybízová marmeláda
půlky vlašských ořechů vcelku na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny ingredience na těsto.
    Z něj následně vyválíme tenké placky, které standardně vykrájíme kulatým malým vykrajovátkem a upečeme malá kolečka.

  2. Nejlépe druhý den připravíme vždy tři kolečka, která mezi sebou promažeme rybízovou marmeládou – v přeneseném slova smyslu vznikne malý promazaný dort.
    Jakmile jsme ze všech koleček vytvořili trojpatrové dortíčky, připravíme si polevu – vyšleháme z cukru a žloutků krém.

  3. Tento krém naneseme nejprve na strany dortíčku a nakonec na vrchní část – tu pak odzdobíme půlkou vlašského ořechu (spodní část je bez polevy).
    Tímto způsobem nazdobené cukroví pokládáme na připravený tác, na který dávám potravinou fólii.

  4. Jakmile poleva uschne (cca 3-4 hodiny), je hotovo.