
Suroviny
- Korpus:
- 120 g hladké mouky
- 30 g kakaa
- 150 g cukru písek
- 5 vajec
- 5 lžic oleje
- špetka soli
- krém:
- 125 g másla
- cukru moučka podle chuti
- 250 ml mléka
- 5 rovných lžic polohrubé mouky
- falešná marcipánová hmota – varna
- potravinářské barvy
- cukrářské lepidlo
- broskvová marmeláda
- jahodový kompot
- bílá čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.
-
Těsto nalijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40 minut na 150°C.
-
Vychladlý korpus 2x prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/3 si necháme), poklademe jahodami, přiklopíme vždy vrchní část a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem. Necháme v lednici ztuhnout a potáhneme potahovou hmotou základní – světlou, pak zdobíme a lepíme barevné plochy.
-
Troleje jsem se snažila udělat také jedlé, nakonec jsem to vzdala a omotala brčka černou izolačkou, párátkem připevnila ke střeše. Číslice a odlesk oken je z bílé čokolády.
Poznámka od kuchařky
Mimoso, snad se bude oslavenci líbit, přeji mu vše nejlepší 🙂
Jde o mou 3D prvotinu i práci s varnou – recept jsem použila Iljušin http://www.toprecepty.cz/recept/8238-marcipanova-h…, tak se omlouvám za tramvajovo-vlakovo-metrového hybrida, snaha byla 🙂
podrobný postup na korpus: http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej…









