Dort točená zmrzlina, vanilkovo-malinová

48
- reklama -

Suroviny
12 porcí

korpus: (kruhový o průměru 24cm)
4 vejce
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
200 ml vody
200 ml oleje
250 g hl. mouky
1/2 PDP
Těsto je v mých receptech broskvový koláč se šlehačkou.
uvařený puding vanilkový + malinový pudink
plechovka mandarinek
dortové oplatky

Postup přípravy receptu

  1. Upečený korpus necháme vystydnout. Nakreslíme si šablonu kornoutu a točené zmrzky. Vychází to na dva trojúhelníky, každý jiný.


    Zobrazit celý recept

  2. Korpus rozřízneme, přiložíme šablonu kornoutu a vyřízneme tvar. Ze zbytků vytvoříme špičku na točenou zmrzlinu opět ze šablony.

  3. Pak vršky odendáme a pomažeme pudinkovým krémem a poskládáme mandarinky.

  4. Přiložíme vrchní díl korpusu a strany a vršek opět pomažeme krémem přiložíme nebo vlastně přilepíme oplatkový kornout, který jsme si vyřízli pomocí šablony.

  5. Ke straně přiložíme novou oplatku a pomocí nože vytvoříme strany.

  6. Horní část zmrzliny ozdobíme cukrářským pytlíkem. Krém namícháme, aby vznikla míchaná točená zmrzlina.

  7. Dáme do lednice vychladit.

Poznámka od kuchařky

Ještě mám v plánu zmrzlinu kopečkovou.

Tak snad se Vám bude líbit.