
Suroviny
    
- Korpus:
- 200 g 70% čokolády
- 100 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 7 vajec
- 150 g polohrubé mouky
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- vanilkový cukr
- citrónová kůra
- lžička mleté skořice
- Krém:
- 3 smetany ke šlehání
- 200 g hořké čokolády
- 100 g mléčné čokolády
- 50 ml šťávy z pomeranče
- 3 ztužovač šlehačky
- Marcipánová hmota:
- 150 g moučkového cukru
- 150 g sušeného mléka
- 2 lžíce oleje
- trochu vody
- mandlovou trest podle chuti
- potravinářská barva podle potřeby
Postup přípravy receptu
- 
Korpus: V míse nad párou rozpustíme čokoládu, tu pak smícháme s cukrem a změklým máslem, přidáme žloutky a umícháme do pěny, potom přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem. K bílkům přidáme vanilkový cukr a ušleháme tuhý sníh který přidáme k připravené hmotě. Těsto dáme do vymazané formy a pečeme cca 20-25 minut na 180-200°C podle trouby, když začne vonět přikryjeme alobalem abychom nepřipálili vrch. Po upečení necháme důkladně vychladnout. 
- 
Krém: Smetanu pomerančovou šťávu a čokoládu rozlámanou na kousky dáme do hrnce a pomalu přivedeme k varu, necháme 2-3 minuty povařit, poté sundáme a necháme vychladnout. Po vychladnutí dáme do ledničky a necháme přes noc ztuhnout. Než budeme krém dávat na dort, přidáme ztužovač a ručním šlehačem vyšleháme do tuha. 
- 
Marcipán: Cukr a mléko prosejeme, přidáme zbytek surovin a vše pečlivě propracujeme. 
- 
Když máme korpus vychladlý a krém hotový, rozkrojíme korpus, pomažeme krémem jako klasický dort. Potom odkrojíme z dortu trojuhelník, pomažeme ze všech stran krémem a dáme pořádně ztuhnout. Po ztuhnutí potahujeme marcipánovou hmotou a zdobíme jak se nám líbí. 
Poznámka od kuchařky
Podle fotek vidíte že není dokonalý, jsem amatér takže myši nevypadají úplně jako myši a ani potažení není dokonalé, ale byl to první pokus, tak snad se bude líbit:)
