- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 20 dkg polohrubé mouky
- 8 dkg cukru krupice
- 8 dkg másla
- 1 vejce
- 1 kávová lžička prášku do pečiva
- Krém:
- 1/4 l mléka
- 1/2 balíčku vanilkového pudinku
- 1/8 másla
- 10 dkg moučkového cukru
- Višně – v létě čerstvé, v zimě kompotované
Postup přípravy receptu
-
Uděláme si těsto, které dáme do vymazané kulaté dortové formy, zatlačíme mírně ovoce a pečeme dorůžova ve vyhřáté troubě.
-
Mléko a pudink uvaříme do husta – BEZ CUKRU. Ve šlehači si utřeme máslo s cukrem a do této směsi přidáme vychladlý pudink a dobře promícháme.
-
Hotové potřeme ještě čokoládovou polevou a dáme do lednice vychladit.
Kuchařka: zujali