
Suroviny
12 porcí
- korpus
- 1 pařížská šlehačka
- 2 klasické bílé šlehačky
- 3 ztužovače
- potravinářské barvivo žluté
- potravinářské barvivo červené
- hýbací oči (mají je v papírnictví)
- kytička do vlasů
Postup přípravy receptu
-
Upečeme korpus http://www.toprecepty.cz/recept/8591-mramorovy-korpus-se-slehackou/
Nakreslila jsem si na papír formu z dortu – kulatou a narýsovala paprsky a vystřihla.
-
Vychladlý korpus jsem rozřízla na půl, přiložila z papíru šablonu a vykrájela paprsky.
-
Jeden díl jsem pomazala pařížskou šlehačkou se ztužovačem a přiložila druhý díl korpusu. Ten jsem také pomazala pařížskou šlehačkou, také paprsky, aby to pak při krájení bylo barevné.
-
Ušlehala jsem si další dvě šlehačky se ztožovačema, trošku bílé jsem si dala stranou, na obarvení pusy a zbytek jsem obarvila žlutou pot. barvou.
-
Ozdobila podle fantazie, přidala jsem oči, nos, a pusu obarvila červenou a ozdobila.
Poznámka od kuchařky
Dort dostane syn mého bratránka, měl rok. Tak snad bude mít radost. Nebo spíš jeho maminka.









