Suroviny
ještě nevím, ale hodně
- Těsto:
- 4 vejce
- 240 g cukr moučka
- 1 vanilkový cukr
- 150 ml oleje
- 100 ml vody
- 250 g hl. mouky
- 1 PDP
- 2 pl kakaa
- Šlehačka nebo smetana ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- ovoce:
- ananas
- mandarinky
- 750 ml mléka
- 3 libovolné pudinky
- 6 lžic cukru
- 500 g másla
- potravinářské barvivo
Postup přípravy receptu
-
Upečeme si korpus o den dřív, aby se krásně rozležel a lépe se s ním pracovalo.
-
Druhý den ho rozřízneme a pomažeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem, na to nakrájené ovoce a zase třeba šlehačku. Přiklopíme a zdobíme podle fantazie krémem.
-
Uvaříme si asi tak o dvě hodiny dřív pudink. Do 750ml mléka dáme 6 lžic cukru a přivedeme k varu. Část mléka ze 750ml dáme stranou a dali jsme do něj zamíchat 3 pudinky. Ten pak vlijeme do vroucího mléka a mícháme do zhoustnutí.
-
Pak stěrkou hotový puding slijeme do jiné studené nádoby a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. Zabráníme tak škraloupu. Dáme stranou vychladit do pokojové teploty. Trvá to tak asi 2 hodinky. Necháme si i v pokojové teplotě 500g másla.
-
Vodu z nádoby nebo z hrnce vylijeme, vůbec se toho nebojte, nic se nestane.
-
Nejprve si máslo vyšleháme – můžem přidat i mouč. cukr, pokud to bude málo sladké a postupně přidáváme vychladlý puding. Vše našleháme na hladký krém. Nedáváme ho do lednice, ale někam bokem. Pak by to šlo špatně zdobit.
-
Krémy si dáme do zbobících sáčků a zdobíme, barvíme podle fantazie.
-
Oči jsou na piškotu a je to obarvená potahovací hmota K2. Na hlavičce slona je kytička vytvořená v silikonové formě.
Poznámka od kuchařky
http://www.www.toprecepty.cz/recept/8591-mramorovy…
Až bude nakrojený, přidám další fotku.