
- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 120 g hladké mouky
- 30 g kakaa
- 150 g cukru písek
- 5 vajec
- 5 lžic oleje
- špetka soli
- krém:
- 250 g másla
- 150 g cukru moučka
- 250 ml mléka
- 5 lžic polohrubé mouky
- falešná marcipánová hmota
- potravinářské barvy
- broskvová marmeláda
- broskvový kompot
Postup přípravy receptu
-
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min.
-
Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.
-
Těsto nalijeme do dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40min. na 150°C.
-
Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/3 si necháme), poklademe broskvemi, přiklopíme vrchní částí a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem.
-
Necháme v lednici ztuhnout a potáhneme a ozdobíme marcipánem.
-
krém: V mléce důkladně rozmícháme mouku a provaříme hustý bešamel.
-
Necháme vychladnout a všleháme postupně do másla utřeného s cukrem.
Poznámka od kuchařky
korpus: http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej…
potahová hmota: http://www.toprecepty.cz/recept/16692-falesna-marc…
Kuchařka: isindy