
Suroviny
- Korpus:
- 400 ml hladké mouky
- 100 ml cukru
- 2 vejce
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 prášek do pečiva
- 4 Pl čokoládového kapučína ( prášek )
- Mousse:
- 250g polotučného tvarohu ( vanička )
- 250ml smetany ke šlehání
- 1 čokoládový pudink bez vaření ( Dr.Oetker )
- 100g kvalitní hořké čokolády
Postup přípravy receptu
-
Korpus:
Všechny ingredience smícháme a vytvoříme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části. -
Do jedné vmícháme sypké kapučíno (případně trochu povolíme mlékem) a obě těsta střídavě po lžících naléváme do středu dortové formy. Dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C asi na 25 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí. Korpus necháme ve formě vychladnout.
-
Čokoládu nastrouháme na hoblinky. Ve vodní lázni necháme ohřát asi 4 PL smetany a asi 3/4 nastrouhané čokolády v ní rozpustíme (zbytek ponecháme na dozdobení dortu).
-
Do vyšší nádoby nebo do nádoby šlehače dáme tvaroh, zbylou smetanu, vsypeme pudinkový prášek a společně šleháme asi minutu. Poté začneme pomalu přilévat rozpuštěnou, ještě vlažnou čokoládu. Našleháme do hustého krému, který naneseme na vychladlý korpus, posypeme zbylými čokoládovými hoblinkami a dáme vychladit.
-
Po vychlazení a zatuhnutí krému dort opatrně uvolníme z formy a podáváme, třeba k odpolednímu kafíčku…:-)