Dort s pudinkem a šlehačkou

79
- reklama -

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
250 ml smetany
200 g třtinového cukru
4 vejce
1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
Ostatní:
250 g smetany ke šlehání
1 vanilkový pudink
400 ml mléka
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce kakaa (hořkého)
200 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté přilijeme smetanu a těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy.

  3. Dáme péct na 30 minut do trouby vyhřáté na 180°C.

  4. Mezitím si z pudikového prášku, cukru a mléka uvaříme hustý pudink, který necháme vychladit.

  5. Do hrníčku vlijeme vodu a vmícháme do ní kakaový prášek. Jakmile se korpus upeče propícháme ho špejlí a ještě teplý ho polijeme kakaovou vodou.

  6. Šlehačku vyšleháme a opatrně do ní vmícháme část vychladlého pudinku.

  7. Směsí potřeme zcela vychladlý korpus a na povrch dáme zbytek pudinku.

  8. Dáme alespoň na dvě hodiny do chladu a podáváme jemně sypané kakaem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Prostreno z 11.12.10 – upraveno a prizpusobeno

http://www.lucasinka.cz