
Suroviny
cca 12
- KORPUS:
- – 200 ml oleje
- – 200 g moučkového cukru
- – 4 vejce
- – 2 lžíce rumu
- – 360 g polohrubé mouky
- – 4 vrchovaté lžíce kakaa
- – 2 prášky do pečiva
- – 250 ml mléka
- NÁPLŇ:
- – 2 velké bílé jogurty ( 760g )
- – 2 mascarpone ( 500g )
- – 2 zakysané smetany ( 360g )
- – 10 lžic moučkového cukru
- – 2 vanilkové cukry
- – 4 ztužovače do šlehačky
- – čokoláda
- – čerstvé jahody
Postup přípravy receptu
-
KORPUS: Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mléko a mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. A nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Takto připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a kokosem vysypané formy.
-
Těsto rozdělíme do 2 různě velikých kulatých forem tak, aby mělo stejnou výšku. Když je korpus hotový, rozřízneme oba korpusy v půli a postupně plníme.
-
KRÉM: Mascarpone, jogurt a zakysanou smetanu vymícháme dohladka, přidáme cukr a ztužovač a ještě dobře promícháme. Nakonec přidáme strouhanou čokoládu.
-
Korpusy plníme tak, že potřeme patro krémem a narovnáme na něj umyté překrojené jahody. Potom přikryjeme jahody vrstvou krému tak, aby byl povrch hladký a přiklopíme druhým patrem. Korpusy k sobě přilepíme krémem. Nakonec potřeme krémem i celý dort dort a nazdobíme. Motýlky jsem vykrájela z vyváleného fondánu a namamlovala pomocí potravinářských barev rozpuštěných v alkoholu.