
- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 6 vajec
- 25 dkg cukru
- 30 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce vody
- marmeláda
- Krém:
- 20 dkg cukru
- 0,25 litru mléka
- 1x vanilkový puding
- 1 kostka másla
- Marcipán:
- 45 dkg cukru moučka
- 5 dkg ztuženého tuku
- 2 bílky
- 3 lžíce medu
- 35 dkg sušeného mléka
- trocha vody (dle potřeby)
- potravinářská barva
- cukrářská poleva nebo cca 300g čokolády
Postup přípravy receptu
-
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme trošku vody a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme sníh. Upečeme.
-
Na krém uvaříme v mléce puding a mícháme do zchladnutí. Ušleháme máslo s cukrem a postupně přimícháváme puding.
Smícháme všechny suroviny na marcipán (pozor s vodou opatrně, aby moc nezřídl), pak po částech obarvovujeme barvivem dle potřeby. -
Vychladlý korpus prořízneme 2x, namažeme krémem a marmeládou.
Pak pomažeme celý korpus zbylým krémem a rozpustíme cukrářskou polevu, kterou nalijeme na dort, roztáhneme ke krajům a necháme částečně stéci přes okraj Takto necháme zatuhnout a pak dozdobíme králíčkem z marcipánu dle fantazie.
Kuchařka: janusa









