- reklama -
Suroviny
- Na korpus:
- 6 vajec
- 6 lžic cukru
- 6 lžic hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce vlašských ořechů
- Na krém:
- 250 ml mléka
- 250 g umletých vlašských ořechů
- 5 lžic rumu
- 200 g cukr moučka
- 250 g másla
- 1 lžička kakaa
- Želatina:
- 2 želatina Dr. Oetker
- Ovoce dle chuti (jahody,ananas….)
- barevný kokos
- vlašské ořechy
Postup přípravy receptu
-
Z oddělených bílků ušleháme hustý sníh.
-
Dále přidáme cukr, žloutky, olej, vlašské ořechy, mouku a prášek do pečiva.
-
Vylijeme do vymazané a vysypané formy.
-
Upečeme.
-
Hotový dort necháme zchladnout. Vychladlý korpus rozřízneme a namažeme náplní.
-
Na krém:
Uvaříme mléko, vlašské ořechy a rum. Necháme vychladnout. -
Máslo vyšleháme s cukrem a kakaem, vmícháme vychladlou hmotu.
-
Vrchní část vrátíme zpět do formy, potřeme jemně krémem a klademe ovoce – kolečka banánů a jahod.
-
Zalijeme želatinou, kterou připravíme dle návodu.
-
Necháme zchladnout. Dáme na spodní část. Okraje natřeme, obsypeme vlašskými ořechy a barevným kokosem.
Poznámka od kuchařky
Pekla jsem bráchovi k svátku.
Kuchařka: Betina