Suroviny
- Na korpus:
- 7 vajec
- 210 g cukru krystal
- 210 g hladké mouky
- 7 lžic oleje
- špetka soli
- Na krém:
- 150 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 250 ml mléka
- 30 g hladké mouky
- 100 g hořké čokolády
- extra višňová marmeláda s celými višněmi
- Potah:
- na výrobu vlastního nebyl čas, koupený fondán Dr. Oetker 6 balíčků
Postup přípravy receptu
-
Korpus na dort je rychlý. Vyšlehají se bílky s troškou soli a cukrem a do opravdu pevného sněhu se postupně zašlehají žloutky po jednom, prokládané vždy lžící oleje. Do hmoty lehce vmícháme prosátou mouku. Pekla jsem ve formě bez dna, neuvěřitelně křivé formě!, vyložené alobalem. Doba pečení byla cca 50 minut.
-
Na krém jsem z 30 g másla a 30 g mouky udělala světlou jíšku, zředila mlékem a svařila na kaši. Do teplé kaše jsem nalámala tabulku hořké čokolády a rozmíchala. Zbytek másla a cukru jsem vyšlehala do pěny a postupně zašlehala vychladlou čokoládovou kaši.
-
Vychladlý korpus jsem 2x prořízla, namazala višňovou marmeládou s celými višněmi a čokoládovým krémem, celý potřela krémem a dala do ledničky. A pak už jen potah a rychle vyrobit růžičky.
Poznámka od kuchařky
Na Silvestra si kolega v práci usmyslel, že chce upéct dort pro svoji milou, a to okamžitě. Byla to rychlovka z osvědčených receptů. Byť moji práci neustále sabotovali 2 kocouři, stihla jsem vše v relativně rychlém čase 4 hodin. Korpus nebyl dostatečně vypocený, ale potah ani krém se nestihly roztéct – dort byl ihned zkonzumován 😀