
- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 350 g polohrubé mouky
- 350 g cukr moučka
- 2 lžičky jedlé sody
- 2 lžíce kakaa
- 2 vejce
- 200 ml oleje
- 500 ml čokoládového kefíru
- Krém do dortu:
- 1 smetana ke šlehání
- 1 smetafix
- 1 mascarpone
- cukr dle chuti
- Krém na obmazání dortu:
- 250 ml vody
- 1 vanilkový puding
- 1 tabulka bílé čokolády
- 1 máslo
- 1 vanilkový cukr
- 60 g cukru moučka
- Dále:
- čerstvé jahody
- marschmallow bonbony
- burisony
- potahová hmota Smartflex Velvet
Postup přípravy receptu
-
Korpus:
Vše smícháme a dáme do vymazané formy. Pečeme cca 40 minut -
Mascarpone krém do dortu:
Smetanu vyšleháme se ztužovačem. Přidáme mascarpone a dosladíme dle chuti. -
Máslový krém:
Uvaříme puding z vody a pudingu. V ještě horkém pudingu rozpustíme čokoládu a necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukry a přidáme pudingovou hmotu. -
Burisonová hmota:
Bonbony marschmellow dáme v plastové misce na 30 vteřin do mikrovlnky. Přidáme burisony a smícháme. Pokud se na lepí na ruce, stačí ruce namočit studenou vodou. Z této hmoty vytvoříme požadovaný tvar. Dále dotvarujeme máslovým krémem a potáhneme potahovou hmotou. Dozdobíme.
Poznámka od kuchařky
Vkládám pro inspiraci.
Kuchařka: Lidunka