Dort s borůvkami

53
- reklama -

Suroviny

Těsto:
350 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
špetka soli
350 másla
300 g cukru
5 vajec
Krém:
750 g tvarohu (já dala polotučný)
250 g mascarpone
1 vanilkový cukr
cukr dle potřeby
1 smetana ke šlehání
Na potření korpusu:
borůvkový džem
Na posypání:
kokos

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve vyšleháme vejce, cukr a máslo do nadýchané pěny a poté přidáváme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.


    Zobrazit celý recept

  2. Hladké těsto dáme do vymazané a moukou vysypané dortové formy (průměr 26 cm) a dáme péct do trouby na cca 45 minut a 180 stupňů – podle zkušeností s vaší troubou a vyzkoušíme špejlí, zda se nelepí.

  3. Na krém si vyšleháme šlehačku, tu přidáme do směsi z tvarohů, mascarpone a vanilkového cukru.
    Dochutíme ještě cukrem dle naší chuti a krém je hotov.

  4. Vychladlý korpus rozkrojíme na dvakrát, každý plát nejprve namažeme džemem a na to dáme krém. Celý dort namažeme už jen krémem, posypeme kokosem a dozdobíme dle fantazie. Já použila borůvky, sušené maliny (zrovna jsem nesehnala čerstvé), kostky kokosu v čokoládě, sedmikrásky a motýlka z jedlého papíru.

  5. Dobrou chuť.