Suroviny
- Těsto:
- 350 g polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- špetka soli
- 350 másla
- 300 g cukru
- 5 vajec
- Krém:
- 750 g tvarohu (já dala polotučný)
- 250 g mascarpone
- 1 vanilkový cukr
- cukr dle potřeby
- 1 smetana ke šlehání
- Na potření korpusu:
- borůvkový džem
- Na posypání:
- kokos
Postup přípravy receptu
-
Nejprve vyšleháme vejce, cukr a máslo do nadýchané pěny a poté přidáváme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
-
Hladké těsto dáme do vymazané a moukou vysypané dortové formy (průměr 26 cm) a dáme péct do trouby na cca 45 minut a 180 stupňů – podle zkušeností s vaší troubou a vyzkoušíme špejlí, zda se nelepí.
-
Na krém si vyšleháme šlehačku, tu přidáme do směsi z tvarohů, mascarpone a vanilkového cukru.
Dochutíme ještě cukrem dle naší chuti a krém je hotov. -
Vychladlý korpus rozkrojíme na dvakrát, každý plát nejprve namažeme džemem a na to dáme krém. Celý dort namažeme už jen krémem, posypeme kokosem a dozdobíme dle fantazie. Já použila borůvky, sušené maliny (zrovna jsem nesehnala čerstvé), kostky kokosu v čokoládě, sedmikrásky a motýlka z jedlého papíru.
-
Dobrou chuť.