Dort s bagrem

196
- reklama -

Suroviny

7 vajec
280 g cukr krupice
280 g polohrubá mouka
7 lžic oleje
šlehačka
tvaroh
ztužovač šlehačky
máslo
cukr
borůvky (ovoce dle chuti nebo i kompot)
marmeláda
čokoláda
rum
potahová hmota Smarflex Velvet

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme sníh, zvlášť žloutky s cukrem, ty šleháme cca 3 minuty. Postupně do žloutků vmícháme sníh a mouku.
    Pečeme v rozehřáté troubě cca 60 minut při 180 stupních. Vyzkoušíme špejlí, je-li korpus hotový.

  2. Vychlazený korpus 2 x prokrojíme, pokapeme rumem, první a druhý plát natřeme marmeládou a krémem (vyšleháme šlehačku s cukrem a ztužovačem a vmícháme tvaroh), na který dáme ovoce. Dáme vychladit.

  3. Ušleháme změklé máslo s cukrem… 2 lžíce a obmažeme korpus. Dáme vychladit.
    Zdobíme dle vlastní fantazie, do dortu je udělaná malá díra, kde je nastrouhaná čokoláda coby hlína.

Poznámka od kuchařky

Pokud dáme dort do lednice, je třeba zezadu a z boku obložit lednici papírem z nějaké krabice, aby se nerosil.