
Suroviny
12 porcí
- korpus dole v příloze
- marmeláda
- šlehačka
- ztužovač
- malé broskve
- Krém:
- 750 ml mléka
- 6 lžic cukru krupice
- 3 vanilkové pudinky
- 300 g másla
Postup přípravy receptu
-
Korpus upečeme o den dříve. Druhý den dvakrát prořízneme, jeden díl pomažeme marmeládou, přiložíme další korpus a pomažeme ho ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, přidáme pokrájené broskve a můžeme ještě potřít šlehačkou. Na to poslední piškot.
-
Uvaříme si krém jako na puding a po vychladnutí zamícháme máslo. Vše při pokojové teplotě.
-
Krém dáme do zdobícího sáčku a zdobíme a zdobíme, jako já. Trochu krému jsem si obarvila zelenou barvou a udělala z kytiček provázky.
-
Pak z marcipánu kytičky a poupátko a vykrojila jsem z vyválenýho marcipánu listy.
-
Vše přiložíme na dort k zeleným provázkům a je hotovo. Ještě jsem dodělala hustší provázky – nevím, jak to mám nazvat.
Poznámka od kuchařky
http://www.www.toprecepty.cz/recept/8591-mramorovy…
Dortík pro rodiče k výročí svatby, už jsou spolu 37 let. A já budu mít 5, to máme co dělat.
Kytičky jsem si utvořila sama z marcipánu, který jsem objednala přes internet K2. Přidám odkaz, je to vynikající marcipán, krásně se s ním pracuje. Už nebudu dělat domácí, tento je opravdu krásně tvárný.
http://www.fialapraha.cz/eshop/ostatni_suroviny/mo…
Inspiraci jsem našla u LIDKY http://www.www.toprecepty.cz/recept/4044-minidorti…