- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 5 vajec
- 210 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- Korpus:
- 2 vejce
- 100 g cukru
- 1/2 vanilkového cukru
- 75 ml oleje
- 50 ml vroucí vody
- 125 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- Krém:
- karamelové Salko
- máslo
- Krém:
- 1/2 Nutelly
- 125 g másla
- marmeláda rybízová
- potahovací hmota
- gelové barvy
- karamel
Postup přípravy receptu
-
U obou korpusů je postup stejný – Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva.
-
Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat).
-
Druhý korpus – přidáme kakao. Pečeme cca 45 minut na 170°C.
-
Korpusy naplníme,pokryjeme a nazdobíme – ty kuličky jsou z karamelu – po kapkách kladeno na pečící papír, slzičky jsou vyfukované slámkou a odstříhávané.
Kuchařka: katrynka