
Suroviny
8 porcí
- 500 g mleté maso směs vepřové a hovězí
- 300 g mleté kuřecí maso
- 5 vajec
- 1 malá sklenice Kunovjanky
- 3 polévkové lžíce hořčice
- 10 dkg plátků šunky
- hrst žampionů v plechovce
- hrst strouhaného sýra Eidam
- asi tak hrst
- sůl
- pepř
- staročeské koření směs koření
- olej
- strouhanka na vymazání formy
Postup přípravy receptu
-
Maso smícháme s 2 ks vajec, přidáme koření cca 1 pol. lž staročeského koření, pepř a špetičku soli, pokud je potřeba.
-
Vezmeme si dortovou formu, vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.
-
Třičtvrtě masa dáme do formy po okrajích a na dno, posypeme žampiony, kunovjankou bez nálevu, pomažeme hořčicí, opepříme, rozklepneme 3 zbylá vejce, žloutek propíchneme a poklademe šunku.
-
Zakryjeme zbytkem mletého masa a uhladíme namočenými prsty. Posypeme sýrem a dáme zapéct na 180-200°C cca 40 minut, lepší když budete hlídat, dokud nebude zlatavoučká.
Poznámka od kuchařky
Dělám ji na oslavy, pro chlapy masožrouty super! Nebo jen tak k obídku pro více lidí s bramborem a domácí tatarkou. Prosím dodržujte postup vrstev náplně, tak je to dle mého nejlepší a ta hořčice se krásně vsákne do vajec a zeleniny.