Dort pro baletku Barušku

67
- reklama -

Suroviny

15 dkg cukru
5 vajíček( oddělíme bílky od žloutků)
5 lžic oleje
12 dkg hladké mouky
Cukr vyšleháme s bílky do sněhu,přidáme 5 žloutků- šleháme,5 lžic oleje-šleháme a nakonec vmícháme hl. mouku.Nalijeme do vymazané a vysypané formy hr. moukou.Já používám profes. sadu na pečení dortů zakoupenou na Aukru
Plníme:
marmeládou
krém
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Vychladlý korpus prořízneme, namažeme marmeládou, krémem s broskvemi (trochu krému si dáme stranou) a přiklopíme vrchním dílem. Zbytkem krému pomažeme vršek a boky dortu, dáme vychladit a potáhneme Formixem.

  2. Zdobíme různými motivy – já jsem použila motiv baletky,motýlů a kytiček.Piškotový korpus a krém jsem použila od paní Ivanky, která pekla autíčkový dort-super recept a všem moc chutnalo!!! Recept jsem si uložila mezi oblíbené.