
- reklama -
Suroviny
- potahovací hmota od „hanahcotton“, obarvená kakaem
- falešná marcipánová hmota
- 1/2 kg cukru
- 1/4 kg sušeného mléka
- 2 lžíce pšeničného sirupu nebo 1 lžíce glukózy či medu
- pár kapek mandlové tresti
- 2 lžíce vody
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience dáme do mísy, cukr a mléko přesejeme, poté rukama spojíme a vznikne sypká směs. Tu vyklopíme na stůl a nachystáme si misku s vlažnou vodou. Pak už si jen namáčíme ruce ve vlažné vodě a zpracováváme tak dlouho až je hmota pěkně propracovaná a vláčná.
-
Uchováváme v mikrotenu – doba použitelnosti jako sušené mléko. Vhodná na potahování i na modelování.
Poznámka od kuchařky
jedná se o mé prvotiny, zkušené cukrářky prominou 😉
Kuchařka: isindy