Dort „Přežraný myšák“

64
- reklama -

Suroviny

potahovací hmota od „hanahcotton“, obarvená kakaem
falešná marcipánová hmota
1/2 kg cukru
1/4 kg sušeného mléka
2 lžíce pšeničného sirupu nebo 1 lžíce glukózy či medu
pár kapek mandlové tresti
2 lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience dáme do mísy, cukr a mléko přesejeme, poté rukama spojíme a vznikne sypká směs. Tu vyklopíme na stůl a nachystáme si misku s vlažnou vodou. Pak už si jen namáčíme ruce ve vlažné vodě a zpracováváme tak dlouho až je hmota pěkně propracovaná a vláčná.

  2. Uchováváme v mikrotenu – doba použitelnosti jako sušené mléko. Vhodná na potahování i na modelování.

Poznámka od kuchařky

jedná se o mé prvotiny, zkušené cukrářky prominou 😉