Dort „Pivo“

85
- reklama -

Suroviny

Těsto na korpus:
4 celá vejce
24 dkg polohrubé mouky
28 dkg moučkového cukru
1/2 prášku do pečiva
jahodová marmeláda na promazání
Bílý krém:
1 bílek
8 dkg práškového cukru
15 dkg másla a Pudingový krém:
1 vanilkový puding
0,4 l mléka
1 lžíce cukru krupice
15 dkg másla
5 dkg moučkového cukru
trochu žlutého Bretonu (na špičku nože)

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce, žloutky a cukr ušleháme. Pak přimícháme mouku, práše do pečiva a sníh z bílků.
    Formu vymažeme, vysypeme hrubou moukou, nalijeme těsto a upečeme. Po upečení necháme zchladnout, vyklopíme a rozkrojíme na 3 díly.

  2. Spodní placku potřeme marmeládou, krémem číslo 1., položíme druhou placku, potřeme je marmeládou a zase krémem č.1 a položíme třetí placku.

  3. Pudingovým krémem potřeme půllitr ze všech stran, bílým krémem pěnu, rovněž ze všech stran. Nakonec kakaovým krémem ozdobíme celý dort (zdobičkou).

  4. Krém č.1: Salko si uvaříme dopředu, aby bylo studené. Vaří se na mírné teplotě asi 2 hodiny, ponořené celé ve vodě, aby zkaramelizovalo. Nyní šleháme 2 másla a postupně do nich zašleháváme Salko.

  5. Kakaový krém: krém ze Salka, lžíce kakaa. Trochu krému se Salka si dáme stranou do misky a přimícháme do něj lžíci kakaa.

  6. Bílý krém: bílek s cukrem šleháme nad párou do zhoustnutí. Pokud se vám bude zdát řídký, přidejte ještě trochu cukru. Pak necháme zchladnout a lehce do toho zašleháme máslo (postupně).

  7. Pudingový krém: uvaříme puding a necháme vychladit. Pak šleháme máslo s moučkovým cukrem a postupně zašleháváme vychlazený puding. Nakonec trochu přibarvíme Bretonem, abychom docílili žluté barvy.