
Suroviny
- Těsto na korpus:
- 4 celá vejce
- 24 dkg polohrubé mouky
- 28 dkg moučkového cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- jahodová marmeláda na promazání
- Bílý krém:
- 1 bílek
- 8 dkg práškového cukru
- 15 dkg másla a Pudingový krém:
- 1 vanilkový puding
- 0,4 l mléka
- 1 lžíce cukru krupice
- 15 dkg másla
- 5 dkg moučkového cukru
- trochu žlutého Bretonu (na špičku nože)
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce, žloutky a cukr ušleháme. Pak přimícháme mouku, práše do pečiva a sníh z bílků.
Formu vymažeme, vysypeme hrubou moukou, nalijeme těsto a upečeme. Po upečení necháme zchladnout, vyklopíme a rozkrojíme na 3 díly. -
Spodní placku potřeme marmeládou, krémem číslo 1., položíme druhou placku, potřeme je marmeládou a zase krémem č.1 a položíme třetí placku.
-
Pudingovým krémem potřeme půllitr ze všech stran, bílým krémem pěnu, rovněž ze všech stran. Nakonec kakaovým krémem ozdobíme celý dort (zdobičkou).
-
Krém č.1: Salko si uvaříme dopředu, aby bylo studené. Vaří se na mírné teplotě asi 2 hodiny, ponořené celé ve vodě, aby zkaramelizovalo. Nyní šleháme 2 másla a postupně do nich zašleháváme Salko.
-
Kakaový krém: krém ze Salka, lžíce kakaa. Trochu krému se Salka si dáme stranou do misky a přimícháme do něj lžíci kakaa.
-
Bílý krém: bílek s cukrem šleháme nad párou do zhoustnutí. Pokud se vám bude zdát řídký, přidejte ještě trochu cukru. Pak necháme zchladnout a lehce do toho zašleháme máslo (postupně).
-
Pudingový krém: uvaříme puding a necháme vychladit. Pak šleháme máslo s moučkovým cukrem a postupně zašleháváme vychlazený puding. Nakonec trochu přibarvíme Bretonem, abychom docílili žluté barvy.