
Suroviny
8-12 porcí
- 1 balení cukrářských piškotů
- 1 balení 120 g dětských piškotů
- 500 g sýru Ricotta
- 400 ml smetany ke šlehání 31%
- 100 g cukru moučky
- 2 ztužovače do šlehačky od Dr.Oetkera
- 200 ml malinové šťávy
- 100 ml griotky
Postup přípravy receptu
-
Obdélníkovou formu cca 28×20 cm vyložíme mikrotenovou folií. Na dno těsně vedle sebe poklademe piškoty, které pokapeme malinovou šťávou. Smetanu se ztužovačem ušleháme do tuhé hmoty. V jiné větší misce promícháme ricottu s cukrem.
-
K sýrové směsi přidáme ušlehanou smetanu a vše krátce vyšleháme do hladkého krému. Třetinu krému dáme do misky a odložíme do lednice. Druhou třetinou pomažeme provlhčené piškoty. Na krém opět poklademe zbylé cukrářské piškoty, které pokapeme griotkou.
-
Piškoty potřeme zbylou třetinou krému, poklademe kulatými piškoty, pokapeme zbylou malinovou šťávou, zakryjeme mikrotenovou folií, zatížíme a nejlépe přes noc dáme rozležet do lednice.
-
Po rozležení sundáme folii z dortu, opatrně ho převrátíme na pevnou podložku nebo tác, sundáme zbývající folii. Povrch dortu potřeme krémem, který jsme si odložili do lednice a podle svoji fantazie dozdobíme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Recept na dortík mám od kamarádky, moc nám chutnal,je lehký, v létě osvěžující









