Dort Pavlova

55
- reklama -

Suroviny
6 porcí

4 bílky
200 g cukru krupice
1 kávová lžička octu nebo bílého octu
1 kávová lžička vanilkového aroma
1 zarovnaná polévková lžíce škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme bílky ve sníh a do hotového sněhu po lžících zašleháváme cukr. Šleháme tak dlouho, až necítíme žádné krupičky cukru mezi prsty.

  2. Potom přimícháme: ocet, vanilkové aroma a nakonec přimícháváme přes sítko škrob. Už nešleháme. Celá hmota je krásně tuhá a sněhově bílá.

  3. Vyklopíme ji doprostřed plechu na pečící papír a rozetřeme do tvaru kulatého dortu.

  4. Pečení: předehrát troubu na 150 C. Vložíme dort a okamžitě troubu ztlumíme na 140 C. Necháme 15 min. a troubu ztlumíme na 130 C a pečeme 1 hod.15 min.

Poznámka od kuchařky

Při pečení ani poté se nesmí trouba otvírat. Nechte dort v troubě vychladnout. Doporučuji připravit a péci dort večer a nechat ho do rána ve vypnuté troubě.

Na závěr dort obraťte a nazdobte šlehačkou a ovocem. Doporučuji vyšlehat šlehačku, zvlášť maliny s cukrem a smíchat dohromady. Věřte, že nebudete mít slov.