
Suroviny
6 porcí
- 4 bílky
- 200 g cukru krupice
- 1 kávová lžička octu nebo bílého octu
- 1 kávová lžička vanilkového aroma
- 1 zarovnaná polévková lžíce škrobu
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme bílky ve sníh a do hotového sněhu po lžících zašleháváme cukr. Šleháme tak dlouho, až necítíme žádné krupičky cukru mezi prsty.
-
Potom přimícháme: ocet, vanilkové aroma a nakonec přimícháváme přes sítko škrob. Už nešleháme. Celá hmota je krásně tuhá a sněhově bílá.
-
Vyklopíme ji doprostřed plechu na pečící papír a rozetřeme do tvaru kulatého dortu.
-
Pečení: předehrát troubu na 150 C. Vložíme dort a okamžitě troubu ztlumíme na 140 C. Necháme 15 min. a troubu ztlumíme na 130 C a pečeme 1 hod.15 min.
Poznámka od kuchařky
Při pečení ani poté se nesmí trouba otvírat. Nechte dort v troubě vychladnout. Doporučuji připravit a péci dort večer a nechat ho do rána ve vypnuté troubě.
Na závěr dort obraťte a nazdobte šlehačkou a ovocem. Doporučuji vyšlehat šlehačku, zvlášť maliny s cukrem a smíchat dohromady. Věřte, že nebudete mít slov.