Dort Pat a Mat

38
- reklama -

Suroviny

Korpus:
240 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
4 vejce
240 g cukru moučka
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
150 g hořké čokolády – nastrouhat
krém:
(uvařit) salko (2,5 hodiny
1 máslo )
marcipán:
30 dkg moučkového cukru
13 dkg sušeného mléka
lžíce medu
lžička oleje
lžička rumu
trocha vody
pár kapek mandlové esence

Postup přípravy receptu

  1. Korpus :
    Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g).


    Zobrazit celý recept

  2. V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr.

  3. Postupně přiléváme olej, natrouhanou čokoládu, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Nakonec vmícháme sníh.

  4. Krém:
    Vychladlé salko + máslo – vyšleháme v hladký krém.

  5. Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu.

  6. Marcipán:
    Z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.

Poznámka od kuchařky

Dělala jsem ho pro 4letého příbuzného, myslel si, že je to hračka a strašně se čílil, že na něj šla maminka s nožem (na ten dort, samozřejmě ,o))) Bylo to moje první auto a na začátku jsem vůbec nevěděla, jak to dopadne ,o)