- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 240 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 4 vejce
- 240 g cukru moučka
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- 150 g hořké čokolády – nastrouhat
- krém:
- (uvařit) salko (2,5 hodiny
- 1 máslo )
- marcipán:
- 30 dkg moučkového cukru
- 13 dkg sušeného mléka
- lžíce medu
- lžička oleje
- lžička rumu
- trocha vody
- pár kapek mandlové esence
Postup přípravy receptu
-
Korpus :
Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). -
V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr.
-
Postupně přiléváme olej, natrouhanou čokoládu, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Nakonec vmícháme sníh.
-
Krém:
Vychladlé salko + máslo – vyšleháme v hladký krém. -
Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu.
-
Marcipán:
Z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.
Poznámka od kuchařky
Dělala jsem ho pro 4letého příbuzného, myslel si, že je to hračka a strašně se čílil, že na něj šla maminka s nožem (na ten dort, samozřejmě ,o))) Bylo to moje první auto a na začátku jsem vůbec nevěděla, jak to dopadne ,o)
Kuchařka: petravei