Dort Minnie

62
- reklama -

Suroviny

Korpus:
20 dkg polohrubé mouky
20dkg cukru písek
4 vejce
2 rovné lžičky prášku do pečiva
10 lžic oleje
8 lžic horké vody
špetka soli
Krém:
libovolný – já použila:
kakao
máslo
cukr
Falešný marcipán:
marcipán:
20 dkg sušeného mléka
20 dkg cukr moučka
2 lžičky oleje
3 lžičky mandlového aroma
trochu vody tak nanejvýš 50 ml
barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a několikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme, poté stejně přidáme olej.

  2. Konečná hmota by měla bát téměř bílá a neměly by v ní být cítit krystalky cukru (pokud tam ještě jsou, stále šlehejte, dokud se nerozpustí).

  3. Do žloutkové směsi přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, pořádně promícháme a nakonec přidáme sníh. Ten se vmíchává velmi jemně, jen se hmota zespoda překlápí přes sníh pořád dokola, dokud se nesmísí. Pokud budete míchat příliš razantně, vyžnete ze sněhu vzduch a korpus nevyběhne.

  4. Dortovou formu vyložíme na dne pečicím papírem, pokud máte olej ve spreji, stačí papír a boky vystříkat, jinak vymažte sádlem a vysypte hrubou moukou.

  5. Do formy nalijeme těsto, urovnáme a dáme do trouby předehřáté na 175°C. Teplotu ztlumíme na 150°C a pečeme cca 40 minut. Po 40 minutách zkusíme špejlí, jestli se na ni nelepí těsto, vyndáme z trouby a necháme ve formě cca 5 minut odpočinout.

  6. Pak nožem oddělíme případně přilepené boky, z korpusu oddělíme postranní kruh a korpus necháme vychladnout.